Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Μάσκες...μάσκες...μάσκες!!

Πέρασε τόσος καιρός...
Δυστυχώς καμιά φορά τα ζόρια της καθημερινότητας και οι υποχρεώσεις (αλλά και η διάθεση που συχνά πιάνει πάτο) μας κρατάει μακριά από κάποια πράγματα που αγαπάμε. Επειδή όμως όλα είναι κύκλος και ότι αξίζει επανέρχεται, να μαστε πάλι!! Εύχομαι να σας βρίσκω όλους καλά και υπόσχομαι πως σιγά σιγά θα περάσω μια βόλτα απ όλους, να δω τι έχετε σκαρώσει!!

Κι όπως λοιπόν πολλές φορές χρειάζεσαι μια σπρωξιά για να κουνηθείς και να πάρεις μπρος, έτσι κι εγώ, πήρα το ρίσκο να καταπιαστώ με κάτι που μέχρι τώρα δεν είχα τολμήσει. Μάσκες! Ναι! Με ρώτησαν κάποιοι φίλοι από τον Πολιστιστικό μας Σύλλογο αν μπορώ να φτιάξω δυο μάσκες, από αυτές τις κλασσικές του θεάτρου, ξέρετε, που η μια είναι λυπημένη και η άλλη χαρούμενη. "Ναι-είπα- θα δοκιμάσω!"

Χωρίς να έχω ιδέα, σκέφτηκα πως ο χαρτοπολτός είναι μια καλή λύση. Βρήκα λοιπόν μια συνταγή και άρχισα. Υλικά? Χαρτί υγείας και ατλακόλ. Και δως του μούλιασμα και δώς του "πλάθω κουλουράκια". Ωσπου τελείωσα μεν με τον χαρτοπολτό αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν και το καλύτερο. Το μείγμα μου είχε μέσα σκληρά κομματάκια και το αποτέλεσμα ήταν πολύ τραχύ. Για να μην σας κουράζω (αν και θα ήθελα να μου δώσετε καμια συμβουλή για τις επόμενες κατασκευές με χαρτοπολτό αν ξέρετε!), έφτιαξα τις μάσκες-καλούπια με τον πολτό και μετά ξεκίνησε το κεφάλαιο γυψογάζα. Γυψογάζα έπιανα επίσης πρώτη φορά στα χέρια μου.

Οι μάσκες αυτές θα χρησιμοποιηθούν σε μια εκδήλωση-παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ελευθερούπολης. Έχουν ακόμα δουλειά. Οταν είναι έτοιμες θα σας τις ξαναδείξω. Για την ώρα, εδώ είναι τα καλούπια (προ γυψογάζας και σε αρχική μορφή ακόμα) τα οποία έγιναν κάτι σαν αφισσάκι για το προμόσιον της εκδήλωσης μέσω facebook. Θα ακολουθήσει ντύσιμο με τη γάζα, βάψιμο, λαβές κλπ...


...κι επειδή η διαδικασία με τον γύψο μου άρεσε πολύ (και ίσως χρειαστούν κι άλλες μάσκες για την εκδήλωση απ' ότι μου είπαν), ξεκίνησα και καλούπι κατευθείαν πάνω σε πρόσωπο!! Ένα μικρό δείγμα προς το παρόν και θα επανέλθω με την τελική μορφή!!