Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Συστάσεις "διαφορετικές"

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα!!!
Μουντά τα πράγματα έξω, γενικώς και όχι μόνο. Όμως με το να μένουμε άπραγοι και σκυφτοί, δεν βγαίνει τίποτα. Υπάρχουν πράγματα που όσο κι αν θέλουν ή δεν θέλουν κάποια να γίνουν, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. Ενα από αυτά, η άνοιξη που όσα νάζια και ντροπές κι αν κάνει, σύντομα θα απλώσει τα πέπλα της και θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε (έστω και λίγο) διάθεση!!!

Σήμερα η ανάρτηση είναι διαφορετική. Όλες οι νέες κατασκευές και οι δημιουργίες είναι στην τελική ευθεία μεν αλλά όχι σε στάδιο που να μπορώ να σας τις παρουσιάσω. Οπότε αναμένουμε...Θέλω όμως μαζί με την ευχή για μια όμορφη μέρα και εβδομάδα, να σας συστηθώ από κάποιες άλλες πλευρές μου. Γι αυτό και σήμερα θα έχουμε φωτογραφίες, βιβλίο και μουσική!




Η θέα από ένα από τα παράθυρά μας! Ναι, έχουμε συχνά ομίχλες εδώ!





Μέλισσες μέσα σε ένα κεραμικό μηλαράκι στη βεράντα, το περασμένο καλοκαίρι!




Άλλη μια μέλισσα, αυτή τη φορά έξω στον κήπο, παρέα με μια πορτοκαλί, ολόφρεσκη μαργαρίτα!






Μ' αρέσει να πηγαίνω πολύ κοντά και να τα χαζεύω! Σκαθάρι πάνω σε άσπρη μαργαρίτα!






Απλά τα λατρεύω!





Ένα βιβλίο...το βιβλίο μου!
Με ότι άντεξε ως τώρα στο χρόνο, πικρό (κυρίως) αλλά και ελπιδοφόρο κάποιες φορές!








Τέλος, σας αφιερώνω τα παρακάτω τραγούδια. Άλλα σε στίχους δικούς μου, άλλα σε μουσική δική μου... Πάντα όμως με τη φωνή μου...











Καλή εβδομάδα σε όλους!!!!





`

17 σχόλια:

  1. Βάγια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τι "Δια χειρός" μας λες τώρα.........
    Εδώ μιλάμε για ΤΗ δημιουργία!!!!!!!!!
    Μουσική - ερμηνεία αισθαντική, στίχοι γεμάτοι ευαισθησία...... Τι να πω, ταλεντάρα παιδί μου!!!!
    Λίγο το "Ιιιι" αν φροντίσεις - γνώμη μου - , είσαι τέλεια!!!!!!
    Μπράβο... Μπράβο... Μπράβο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία μου, χίλια ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
      Να 'σαι καλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Αν γνωρίζεις να μου πεις συγκεκριμένα για το "Ιιι", πες μου!! Θα χαρώ και με ενδιαφέρει να μάθω!! Δασκάλα ορθοφωνίας είμαι, θα καταλάβω πιστεύω τι εννοείς!!

      Σε φιλώ!!

      Διαγραφή
  2. Τι υπέροχες συστάσεις είναι αυτές Βάγια μου!!!Από τη θέα (που μένεις παιδί μου στον Όλυμπο;),το βιβλίο η πρώτη έκπληξη και μετά η μουσική...εσύ είσαι μουσικός ολοκληρωμένη...δεν περίμενες βέβαια εμάς να σου το πούμε...απλά δεν το ξέραμε...μπράβο,χίλια μπράβο.Χαίρομαι πολύ που μας έδωσες την ευκαιρία να σε γνωρίσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλημέρα!!
      Δεν μένω στον Όλυμπο. Στους πρόποδες του Παγγαίου μένω, στην περιφέρεια της Καβάλας τα τελευταία χρόνια :-) Είπα να αφήσω την γεννέτηρά μου την Αθήνα και να έρθω πιο κοντά στη φύση...

      Στη μουσική ήταν οι βασικές μου σπουδές, άσχετα αν βιοπορίζομαι κατά κύριο λόγο από άλλα πράγματα και όχι αμιγώς από αυτό.

      Να 'σαι καλά Μαράκι μου!!
      Σ' ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!

      Διαγραφή
    2. Ε,δεν το λες και πολύ χειρότερα από τον Όλυμπο!!!Σε θεωρώ τυχερή γι'αυτήν τη μετακίνηση...Επίσης να σου ευχηθώ η ενασχόληση με τη μουσική να γίνει σύντομα η κύρια ασχολία σου αν αυτό επιθυμείς.Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
    3. Οχι, χειρότερα σε καμία περίπτωση!
      Το καθένα έχει την ομορφιά του!

      Ξέρεις...είναι και λίγο επιλογή μου το να μην βιοπορίζομαι από αυτό. Είναι κάποια πράγματα στα οποία δεν μπορώ και δεν θέλω να κάνω υποχωρίσεις και "εκπτώσεις", όπως συχνά κάνουμε στην όποια δουλειά μας. Η μουσική και τα "γύρω" από αυτήν είναι μεγάλη μου αγάπη και θέλω να τα κρατήσω σε απόσταση από οτιδήποτε επιβεβλημένο, αναγκαστικό και προσαρμωσμένο σε ανάγκες και τάσεις της εποχής και του τι "πουλάει" και έχει πέραση...

      Μακάρι να μπορούσε να γίνει αυτό που λες! Κι εγώ θα το ήθελα αλλά αυστηρά με καλλιτεχνικα κριτήρια...

      Και πάλι σ' ευχαριστώ Μαρία μου!!

      Διαγραφή
  3. καλημερα..τρια διαφορετικα ακουσματα..παρατηρισα ακουστικα..οτι η φωνη σου εχει ταυτοτητα..και αυτο μου αρεσε πολυ..μου αρεσε στο τελος μια λεξης την εσβηνες τοσο ομορφα..και αχνα..να σαι καλα..εχω την ανιψια μου που τραγουδα αλλα ψαχνει την ευκαιρια..και προσπαθει..πανεμορφες οι φωτο..καλη βδομαδα..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρία μου!!
      Τα ακούσματα και τα στυλ δεν είναι ποτέ ίδια. Είναι από παραδοσιακά μέχρι ροκ. Από μπλουζ μέχρι λαικά. Δεν κάνω διακρίσεις. Για μένα, ομορφιά μπορεί να υπάρξει παντού, γι αυτό και δεν βάζω όρια. Ασε που όταν γράφω, το τι βγαίνει στο τέλος, ξαφνιάζει κι εμένα την ίδια μιας και συνήθως δεν έχω στο μυαλό μου ούτε καν μια φόρμα. Ολα γίνονται στην πορεία και κατά την διάρκεια.

      Εσύ να 'σαι καλά Μαρία μου!!
      Και εύχομαι από καρδιάς στην ανηψιά σου, να βρει τον δρόμο της και να χαράξει την πορεία της όπως την έχει ονειρευτεί!! Δεν θα είναι εύκολο...φαντάζομαι το έχει καταλάβει και η ίδια...αλλά αξίζει να επιμείνει αν το αγαπάει πολύ!!

      Πολλά φιλιά κι από μένα!!

      Διαγραφή
  4. Δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να σου γράψω απάντηση στη θέση της.... δε μου "ανοίγει"!
    Έλεγα λοιπόν, κοίτα πού έπεσα... σε δασκάλα ορθοφωνίας!!!! Και θέλω να κάνω και κριτική! Έχω κι' εγώ σπουδάσει μουσική για πολλά χρόνια, ορθοφωνία όμως όχι. Και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ...
    Μήπως, λέω μήπως το Ιιι θα έπρεπε να "βγαίνει" περισσότερο απ' το στομάχι και όχι απ' το λάρυγγα; Λέω εγώ η άσχετη τώρα....
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ παθαίνω παρόμοια κολλήματα με τον blogger Φιλια μου...

      Οχι μόνο το "Ιιι" αλλά όλα κανονικά θα πρέπει να βγαίνουν από το στομάχι. Αρα, πολύ σωστά τα λες. Το θέμα είναι της στιγμής λοιπόν και έχει να κάνει με τον τόνο, την ανάσα κλπ κλπ. Είναι και άλλα τεχνικά που παίζουν σε μια εγγραφή φωνής. Τι χάνεις ή τι προσαρμώζεις ωστε να "κερδίσεις" κάτι άλλο, όπως πχ το να μην φας 200 ώρες καθώς ηχογραφείς, ωστε να σου βγει ένα Ιιι από το στομάχι αλλά μην "αρπάζει" το μικρόφωνο ή να μην έχεις χάσμα έντασης...μύλος το θέμα :-D

      Πολλά φιλιά κι από μένα!!
      Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  5. Με ταξίδεψες με τις εικόνες σου και τη μουσική σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βάγια μου εχεις καταπληκτικη φωνη κορίτσι μου μπραβοοοοοοο

    Πολυ ταξιδιαρικη η αναρτηση σου να εισαι καλα!!!!!

    Καλη βδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βάγια η πολυτάλαντη!!!! υπέροχες δημιουργίες... Θαυμάσια φωτογράφος... Καταπληκτική φωνή!!!!! Και τέλος σε ζηλεύω λίγο που μπόρεσες και έφυγες από την τρέλα της Αθήνας!!! Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δεν μετανιώνω!! Καθόλου!! Το μόνο που με ζορίζει είναι η μεγάλη απόσταση (πάνω από 700χλμ) που δεν μου επιτρέπουν να βλέπω όσο συχνά θέλω τους ανθρώπους μου. Βέβαια, συνήθως κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις...έτσι είναι.

      Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Ποδηλάτισσα μου!!
      Σε φιλώ,
      καλημέρα!! :-)

      Διαγραφή
  8. Βαγια μου να΄ξερες πόσες φορές με ταξιδεύει η φωνή σου !!!!Είσαι ένα πλάσμα προικισμένο και πολυτάλαντο,σε ότι καταπιάνεσαι βάζεις τη ψυχήσ ου,πόσο σπάνιο είναι αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή